Brist på hyresrätter lika allvarligt som vattenbrist!

– Det tog fyrtio år för de styrande politikerna i Mörbylånga att förstå att det hade varit en bra idé att dra en vattenledning i Ölandsbron. Kommer det att ta lika lång tid för dagens styrande allians att inse att det behöver byggas hyresrätter? sade Vänsterpartiet Mörbylångas nyvalda ordförande Karin Olsson, på föreningens årsmöte.

– Kommunen vill växa till 16 000 invånare 2025, men om det ska vara möjligt måste det byggas nya hyresrätter. Genom åren har Vänsterpartiet fått igenom flera motioner om bostadsfrågor, men just när det kommer till frågan om hyresrätt stöter vi på patrull. De styrande partierna verkar inte vilja förstå att för att yngre människor och människor som just kommit till vårt land är en hyresrätt nästan alltid det enda alternativet.

Årsmötet hölls i Vindöga, Mörbylånga hamn. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar och diskussionen om bostadspolitiken i Mörbylånga kommun avtackades också Anders Wassbäck, som under våren flyttar ”hem” till Blekinge. Anders har det senaste året varit föreningens ordförande och sedan valet 2010 ledamot av kommunfullmäktige.

I den nyvalda styrelsen ingår Karin Olsson, Sten-Olof Söderlund, Ylva Hammarstedt,
Anders Kalin, May-Anita Brevik och Elisabeth Cima Kvarneke.


Kontakt: Karin Olsson, Hagby, [email protected], 070–538 55 19
Vänsterpartiet i Mörbylånga

Vänsterpartiet Mörbylånga

 

morbylanga.vansterpartiet.se

Kommentera